over mij

Inge Apon

––––––

In 1991 ben ik afgestudeerd als jurist aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en een jaar later als European Master in Law & Economics, na een Engelstalige masterstudie in Rotterdam, Gent en Madrid. Daarna ben ik werkzaam geweest als advocaat bij het internationale advocatenkantoor Nauta Dutilh en als bedrijfsjurist bij multinationals Aon en Shell.
 
Van 2002 tot en met 2005 heb ik in New York City gewoond, waar ik mijn kennis van het Engels verder heb uitgebreid en lessen heb gevolgd aan het International Center of Photography. Door de jaren heen hebben fotografie, kunst, literatuur, schrijven, lezen en taal altijd een grote rol gespeeld in mijn leven.
 
In 2017 besloot ik mijn loopbaan een andere wending te geven en ben ik aan de ITV Hogeschool voor Tolken & Vertalen in Utrecht de opleiding tot vertaler Engels gaan volgen. Deze vierjarige bachelorstudie heb ik in 2,5 jaar met goede resultaten afgerond. Van liefde voor taal, en de Engelse taal in het bijzonder, heb ik sindsdien mijn werk gemaakt.
 
Als vertaler ben ik gewend om mee te denken met klanten, nieuwe materie snel te doorgronden en helder te formuleren. Opdrachtgevers ontvangen een prettig leesbare vertaling die aansluit op de stijl en toon van de brontekst.
 
Ik ben lid van het Nederlands Genootschap voor Tolken en Vertalers (NGTV).

© AngloWise 2021. website by valetti